’t Struisvogelnest

’t Struisvogelnest

Mijn zoontje van twee jaar is verzot op diertjes, dus besloten we naar Kinderboerderij ’t Struisvogelnest in Lier te gaan. Ideale quality time.
Voor ons persoonlijk is dit een hele leuke boerderij om naar toe te gaan, net omdat er veel te doen is. 
Ze omschrijven zichzelf als een kijk-, doe-, zorg-, knuffel- en kinderboerderij.
Bij binnenkomst ga je eerst door een grote serre waar een aantal gewassen staan. Aansluitend kan je daar iets te drinken halen. Je kan zowel binnen als buiten op het terras zitten. Naar onze mening zijn de tafels buiten snel volzet gezien er vaak groepen komen die reserveren. Voor ons niet zo erg, we komen toch vooral voor de dieren. 
Aan het terras staat een springkasteel en bevind zich ook het konijnen – en caviahok. Soms heb je de mogelijkheid om ze te aaien en te knuffelen.
Verderop kan je dan een wandelpad volgen die je langs de dieren brengt, en er staat een speeltuintje. Her en der staan er ook leuke speelgoedtractors om voort te trappen.
Tijdens dit wandelpad kan je bij de geitjes, schapen en alpaca’s.. Zoonlief was vooral gefascineerd door de alpaca’s, en ging er zelfverzekerd naar toe om ze liefdevol te aaien. 
Op dit pad zie je ook o.a. een wolvarken en een emoe. Nadien kan je dan een grote weide rond waar koeien, ezels en paarden staan. Dit vinden wij een leuk gedeelte aangezien het er lekker rustig is. Je passeert ook nog een kooi met vogels. 
De struisvogels zijn we daar ook tegen gekomen, die waren de moeite waard, vooral onze kleine man was onder de indruk om deze dieren van dichtbij te zien. In het voorjaar stonden deze binnen maar kon je ze zeker en vast ook nog goed zien. 
Nadien kan je kiezen om terug naar de boerderij te gaan , of kan je nog een pad kiezen naar de hertjes en bijenhal. 
Opzij van de boerderij kan je nog bij de kippen (lopen vrij rond), of naar de varkens, ganzen..

Er zijn toiletten en je kan een baby verschonen, al nemen wij altijd iets mee om hem in de buggy/op tafel te kunnen verschonen zodat we niet moeten wachten.
De toegang is volledig gratis , je kan er iets drinken of een pannenkoek eten, en je kan er verse producten van de boer kopen.
Er is parkeerplek, maar op een drukke zondagnamiddag kan het wel eens zijn dat je moet wachten tot een auto wegrijdt.

Op de website www.tstruisvogelnest.be vind je alle info rond openingstijden, deze wijzigen soms dus kijk voor je een bezoekje plant even na of de boerderij open is.

Veel plezier alvast moest je een middagje naar daar gaan!

AdresZuut 18, 2500 Lier

Openingstijden

 
vrijdag Gesloten
zaterdag 14:00–19:00
zondag 10:00–19:00
maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag 14:00–19:00
donderdag Gesloten
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *