Ponypark

JIHA!! ik ben een cowboy

Via een flyer in de boekentas van de kinderen heb ik Ponypark leren kennen. Regelmatig hebben ze een Actie-weekend.
Dit wil zeggen -70€ en ook gratis toegang voor attractiepark Slagharen. Dit pretpark is op 5km van PonyparkCity. We hebben dit gereserveerd voor 278€ (+ toeristenbelasting, reserveringskosten, …kwam dit op 305€)

Eens je gereserveerd hebt, krijg je enkele dagen later een enveloppe met daarin een boekje met uitleg en een knutselplaat met figuurtjes van Lucky Luke die de kinderen kunnen gebruiken om een kijkdoos te maken. Er is ook een verrassing bon bij.

Bij aankomst op vrijdag (na een lange rit van 3u vanuit Antwerpen) word je meteen vriendelijk ontvangen. Met een gevulde cowboyhoed, hooi, een bingokaart, kortingsbonnen, … maak je de kinderen natuurlijk heel blij.

Vanaf 14u kun je op vrijdag je pony gaan halen. Ze houden rekening met de leeftijd/ervaring van het kind bij de keuze van de pony die je krijgt. Wij kregen een klein, lief en zeer tamme pony voor ons zoontje.

De 1e avond was het welkomstavond in de saloon. Hier waren Lucky Luke en zijn paard Jolly Jumper om alle kinderen hun kijkdoos te bewonderen. Bij afgifte van de verrassingsbon kregen de kinderen een leuk Pony-Friends vriendenboekje. Nadien was het bingo en bijna iedereen viel in de prijzen.

De bungalow is praktisch ingedeeld en net groot genoeg voor 2 volwassenen en 4 kinderen. Wij hadden geluk met het weer, als je enkel activiteiten binnen kunt doen, is het met 4 kinderen wat klein. Voor ons (2 volw + 2 kinderen 3j & 5j) was het ideaal.

Op zaterdag kun je vanaf 10u je pony gaan halen en mag je hem bijhouden tot 17u30. Er zijn rijlessen en begeleide wandelingen. Tijdens de rijlessen voorzien ze gratis koffie en thee voor de ouders. De rijlessen zijn voornamelijk voor de kleine kinderen maar zo leren ze wel de pony kennen en hoe ze op de pony moeten zitten enz. Alles is al stappend en er zijn geen zadels. Het is wel mogelijk om een voltigesingel (riem met handvaten) te verkrijgen voor de kleintjes, zo kunnen ze zich beter vasthouden. Wat ik een groot voordeel vind is dat ze géén huur vragen. Een tok en voltigesingel kun je verkrijgen door een waarborg te betalen. Het is ook mogelijk om een extra pony te huren en dit is 35€ voor een hele dag. (indien er beschikbaar zijn natuurlijk) We hebben dit dan ook op zaterdag gedaan zodat beide kinderen een hele dag hun eigen pony hadden. Na de rijles en wandeling, kun je de pony mee naar je bungalow nemen voor hen bv te borstelen en extra knuffelen. In de namiddag is er ook een show/ponywedstrijd waar je ook weer met je eigen pony aan kan deelnemen. Na afloop krijgt ieder kind een medaille. Wij vonden het dagprogramma ideaal. Heel de dag zit vol maar alles op een rustig tempo.

En het allerbelangrijkste: de pony’s waren goed verzorgd! Ik was onder de indruk dat ze alle 300 pony’s van buiten kende.

Op zaterdagavond hebben we een all-you-can-eat BBQ gereserveerd aan 14,95€ voor volwassenen en 7,95€ voor kinderen. Er is een winkel op het park waar je aankopen kan doen voor het ontbijt.

Er zijn nog meerdere activiteiten zoals binnenzwembad, bowling, minigolf, speelhal, … maar hier hebben we zelf geen gebruik van gemaakt. 
De pony’s waren natuurlijk veel belangrijker 

Je moet er wel op letten dat je naar het einde van de dag niet te dicht bij de stallen komt, want de pony’s hebben een ingebouwde klok en eens ze hun stal geroken hebben, krijg je hen geen andere richting meer uit 

De laatste dag hebben we niet deelgenomen aan de miss-pony verkiezing, maar zijn we vroeger doorgegaan om nog naar attractiepark Slagharen te gaan. Bij het binnenbrengen van de sleutel van onze bungalow, kregen we nog een zakje popcorn voor onderweg en een leuk doosje van PonyparkCity. Bij aankomst in Slagharen waren aangenaam verrast dat de parking ook mee in ons ticket inbegrepen was. Daar hebben we ook een hele leuke dag beleefd want er waren ook genoeg attracties voor de allerkleinsten.

Wij hebben alvast onze jaarlijkse uitstap gevonden om de kinderen hun verjaardag te vieren.

https://www.ponyparkcity.nl/

Adres: Doozemansteeg 1, 7798 CH Collendoorn, Nederland
Telefoon: +31 523 262 800
Provincie: Overijssel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *