Grote Kunst voor Kleine Kenners

Grote kunst voor kleine kenners – Expo!

Kun jij de ‘Mona Lisa’ onderscheiden van een Picasso? Ja, toch? Zo moeilijk is dat niet. Maar kunnen jouw kindjes dat onderscheid ook al maken? Maar hoe breng je je kindjes een beetje cultuur bij? Daarvoor kun je naar een museum. Maar we weten allemaal: ‘kindjes’ en ‘museum’ in een zin, dat gaat zelden goed.

Of toch?! Ook al vanaf heel klein? Niet in een saai museum? En op kindermaat? Met afwisseling tussen schilderijen bekijken, zelf een kopie inkleuren en … een geweldig leuke, mysterieuze speurtocht naar ‘Het Gestolen Schilderij’.
Ja, het kan. Ja, het bestaat. En ja, het is de max.

De bedenker van Grote kunst voor kleine kenners is Thaïs Vanderheyden. Ze heeft vlakbij het strand het hele fort van Oostende omgetoverd tot een kindvriendelijk cultuurbad. Ze heeft elk van de grootste en belangrijkste doeken van de schilderkunst kindvriendelijk en betoverend bewerkt.
Jouw kindjes zien de (ook letterlijk) grote meesterwerken maar dan net anders: de ‘Mona Lisa’ is op #GKKK een fier varkentje of ‘De schreeuw’ is die van een schattige verraste pandabeer. Naast de pandabeer vinden jullie in het klein ook het echte werk en de uitleg. Dan kunnen jullie de gelijkenissen en verschillen zoeken. Ook erg handig om je eigen geheugen even op te frissen, ahem. En het wordt nog leuker als je de uitleg van Warre Borgmans hoort bij elk schilderij. Daarvoor krijgen jullie (ook de kindjes) een hoofdtelefoon en een iPhone (of iPod) die jullie zelf moeten bedienen.

Bij het binnenkomen krijgen de kindjes ook allemaal kleine ronde stickertjes die ze zelf op een schilderij mogen plakken. Zo maken alle bezoekertjes samen een replica van het wereldberoemde ‘Bassin aux nymphéas’ uit 1899 van Claude Monet. Zegt het je niet meteen iets? Wait until you see it. Wedden dat je het werk kent?

Als jullie en je kindjes even genoeg hebben gezien, kunnen jullie zelf beginnen kleuren aan de tekentafels, tussen de schilderijen. Als dat ook even genoeg is, kunnen jullie aan de zoektocht beginnen naar ‘Het Gestolen Schilderij’.

Onze kindjes spreken nog van hun bezoek aan #GKKK. Zo leuk vonden ze het. Van Antwerpen naar Oostende, een eindje rijden en echt de moeite waard. Zeker als je het combineert met een dagje aan zee. En ik ga niets verklappen. Maar bij de speurtocht is er link met Oostende. Meer tips geven we niet. 

Het Boek “Grote Kunst voor Kleine Kenners” is vanaf nu te koop in de betere boekenhandel. 

Thaïs Vanderheyden, wie is dat ook alweer? Ja, inderdaad, de auteur en illustrator van de ‘Spiekpietjes’-boeken. Als je die nog niet in huis hebt, een absolute aanrader voor Sinterklaas-leeftijd kindjes. They love it! En als ouder heb je ook want aan die ‘Spiekpietjes’-verhalen, geloof me .

Foto’s afkomstig van de Facebookpagina
https://www.facebook.com/GroteKunstVoorKleineKenners/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *