Domaine de Chevetogne

Een park uit de duizend! Te groot voor één dag.

Als mama van een driejarige én een bijna vijfjarige ga ik samen met de meisjes vaak op zoek naar bijzondere plekjes. De ervaring leert me dat die plekjes vaak niet altijd het dure pretpark is (al doen we dat ook wel graag) maar wel dat plekje met dat extra streepje natuur, of daar waar je je net iets vuiler mag maken dan anders.

Zo zijn we gisteren naar Chevetogne geweest, oftewel “ Domaine provincial de Chevetogne Officiel – Province de Namur ” en wat waren we blij verrast met dit bijzondere plekje!

Je krijgt hier te voet nooit alles gezien op één dag dus stop je best even aan de informatie-desk aan de inkom om een plannetje van het park te halen, anders loop/rij je hier hopeloos verloren. In het park zelf kan je op verschillende plaatsen parkeren en van daaruit verder wandelen.

Er is zo veel te doen en te zien!!! Er zijn veel verschillende speeltuinen (met echt originele speeltuigen), minigolf, een toffe kinderboerderij, waterspeeltuinen, bootjes varen (kano’s en roeibootjes), het toeristisch treintje, een openluchtzwembad (enkel in de zomermaanden), allerlei soorten tuinen (gaande van de eenhoorntuin, kruidentuin, Japanse tuin…), een natuurmuseum, boomhutten, veel wandelpaden, woonwagens in het klein etc etc… te veel om op te noemen!

Zelf zijn we gestart bij de waterspeeltuin, wat bij onze meisjes altijd hoog scoort. Kort bij de waterspeeltuin konden we in de indiaanse kano’s wat we gewoon samen met onze kindjes van 3 en 4 mochten doen! Voor een klein hongertje kan je zelf je picknick meenemen , of je kan in één van de vele restaurantjes en terrassen iets gaan eten. Het park heeft zelfs een groot aantal plaatsen waar je zelf kan BBQ’en.
Doordat het park zo groot is lijkt het er ook lekker rustig.

Kostprijs:
Onder de zes jaar betaal je helemaal niets. Vanaf zes jaar kost het je 10 euro per persoon, maar eens in het park is dan ook alles “gratis”, zo ook het minigolven, bootjes enz.
Meer info vind je op https://www.domainedechevetogne.be

 

Rue des Pîrchamps 1, 5590 Chevetogne 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *