Dierenrijk kinderdierentuin

Dierenrijk – Kinderdierentuin, met de juiste kijk naar kind en dier.

Het was een perfecte nazomer zaterdag in oktober toen we er van geprofiteerd hadden om een dierenpark te bezoeken waar we nog nooit geweest waren, vlakbij Eindhoven, DIERENRIJK.
Dierenrijk is een park van de Libéma groep waar ook de Beekse Bergen bij behoren en dat merk je snel.

Verwacht geen treintje dat je rond brengt in het park of een heus waterbassin waar al 10 jaar dezelfde show wordt gegeven, maar een park waar veel aandacht geschonken werd aan de omgeving en de presentatie van de dieren zonder er een commercieel ding van te maken. Het traject dat werd uitgestippeld brengt je langst al de dieren en zelfs zo dat je ze uit verschillende hoeken kan zien. Zo kan ijsberen spotten vanuit een oude Amerikaanse schoolbus of picknicken met een bruine beer aan dezelfde tafel. Geen schrik er zit glas tussen. En net zoals bij de bruine beren word er bij vele koten gewerkt met glas zodat de kinderen een goede inkijk hebben op hun hoogte.

’s Middags was er een kleine “opvoering” in een openlucht theatertje (met uitzicht op de rendieren) waarbij kinderen iets meer te weten kwamen over enkele diertjes die allemaal tevoorschijn kwamen. Het was een interactieve “show” waarbij telkens kinderen werden uitgekozen om de presentatoren te helpen bij de …. en …. of bij de ….. (we gaan het niet verklappen, dat moeten jullie maar zelf gaan ontdekken). Naast deze show zijn er dagelijks verschillende voeder- of verzorgingsmomenten.

In het park stonden er picknicktafeltjes verspreid met voldoende vuilbakken zodat het park van het begin tot het einde van de dag er proper bij lag, net zoals de sanitaire blokken.

Er was in het hele park toch één hoekje waar het park precies niet zo goed weet wat ze ermee moeten doen, er staat een klein speeltuig en een huisje met “kriebelvisjes” ( Garra Rufa visjes). Het kwam over als een vergeten, verloren hoek. Maar enkele stappen verder sta je plots oog in oog met 3 grote mannelijke leeuwen en ben je dat hoekje al weeral vergeten.

Er zijn 3 plaatsen in Dierenrijk waar je iets kan drinken en/of eten tegen de normale tarieven.
Eén van deze plekken bevind zich aan de ingang waar men ook een heuse outdoor speeltuin kan terugvinden net als een indoor speeltuin wat tegelijkertijd ook het pand is van het binnen verblijf van de chimpansees. Dus ook hier kunnen kinderen heel dicht, maar veilig, kijken en genieten van de dieren. Buiten deze grote speeltuin zijn er nog andere verschillende speelpleintjes en verborgen glijbanen.

Voor ons mag de naam veranderd worden naar “Dierenrijk, DE familiedierentuin.”

Adres1, Baroniehei, 5731 RG Nuenen, Nederland
Geopend4 mei 2004
Openingstijden

 
zaterdag 10:00–17:00
zondag 10:00–17:00
maandag 10:00–17:00
dinsdag 10:00–17:00
woensdag 10:00–17:00
donderdag 10:00–17:00
vrijdag 10:00–17:00
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *