Avonturenboerderij Molenwaard

Het is het dubbel en dik waard, dat bezoekje aan Avonturenboerderij Molenwaard!

 
Avonturenboerderij Molenwaard is zeker een bezoekje waard!
 
Als je op een zonnige ochtend ZO enthousiast ontvangen wordt dat zelfs de kinderen het opmerken dan kan je alleen maar denken; dit gaat een leuke dag worden!
 
Avonturenboerderij Molenwaard is de boerderij van Fien en Teun (bekende figuren van tv in Nederland) en ligt in Groot-Ammers (Zuid-Holland); een uurtje rijden van Antwerpen.
 
Onze kinderen kennen Fien en Teun nog maar net van een dvd op vakantie, maar in het park hadden ze echt de mogelijkheid om al de figuren te gaan zoeken die ze hadden gezien in de filmpjes. Wat we zo hard missen in andere parken is hier hééél sterk aanwezig, hier wordt er gewerkt met de “mascottes” en heel het park hangt vol en ademt Fien en Teun. Er is nog veel potentieel mogelijk maar voor ons zitten ze er al “BOENK” op!??
 
De boerderij is open gegaan in Maart 2018, alles is nog nieuw en moet ook nog verder groeien zoals bijvoorbeeld de wilgen van het wilgendoolhof.
 
In het park staan er op verschillende plaatsen leuke informatieborden dat van het park een goed educatief park maakt. Bij de drie verschillende educatieve boerentheatervoorstellingen leer je van alles over het boerenleven. Hoe noem je iemand die bijen houdt? Hoe komen er gaten in kaas? En hoe werkt een molen? In de korte voorstellingen op locatie krijg je antwoord op alle vragen. En wil je nog meer weten? Dan kun je je vraag na de mini-voorstelling gewoon stellen aan de animator die allemaal TOP zijn. Er is veel oog voor detail.
 
Natuurlijk kan je ook zelf de handen uit de mouwen steken; de dieren (geitjes en schapen) moeten gevoed worden, de (houten) koeien moeten gemolken worden, in de serre en de moestuin hebben de plantjes/groenten water nodig, de tractor mag je verplaatsen, de pony’s zoeken ruiters, …. ?????
Alles is op kindermaat en dat maakt het park zo aangenaam voor met jongere kinderen vanaf 4 jaar.
 
Door het invullen van het opdrachtenboekje dat we kregen bij de inkom ben je verplicht om alles te bezoeken en zo kunnen de kinderen op het einde hun eigen diploma halen van echte BOER.?
 
Hun slogan luid: “Avonturenboerderij Molenwaard: waar spelen ontdekken is!”
Molenwaard is echt geschikt voor een uitstap met de klas tijdens het thema boerderij.
 
We denken zelfs dat wanneer het park zou beslissen om een kamphuis te maken rond het domein dat dit DE locatie is voor boerderijklassen.
 
En voor we iets zeggen over de prijs nog snel een tip; zorg ervoor dat je dag eindigt (of toch bijna) achteraan het park want dan kan je met een bootje terug komen.
 
De toegangsprijs is afhankelijk van de periode dat je gaat; wij hadden een dekseltje van een yoghurtpotje waarbij we een 1+1 actie hadden.
Hoogseizoen start aan €11,50
Laagseizoen €6,50
Kinderen moeten vanaf 2 jaar betalen wat wij redelijk jong vinden, daarnaast is er ook nog het parkingmuntje van 3€.
 
We kunnen blijven praten want er is nog veel meer te ontdekken, maar misschien moeten we bepaalde zaken over laten zodat jullie ze zelf kunnen gaan ontdekken.
 
 
Adres: Wilgenweg 3, 2964 AM Groot-Ammers,

Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: +31 184 784 111

Nederland

 
Openingstijden: 

 
donderdag 10:00–17:00
vrijdag 10:00–17:00
zaterdag 10:00–17:30
zondag 10:00–17:30
maandag 10:00–17:00
dinsdag 10:00–17:00
woensdag 10:00–17:00
 
 
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *