Workshop “Koken met kinderen”

Koken met kinderen (voor de feestdagen)

Dankzij ‘Op stap met mama en papa’, mocht ik samen met mijn dochter deelnemen aan de workshop van de Colruyt Group Academy. Mijn dochter is 6 jaar en vond het een leuke verrassing. 

Met de timing aan het begin van de herfstvakantie waren we beide ook blij en was de eerste vakantieactiviteit een feit. Een gekregen paard kijken we niet in de mond, dus we hadden er het ritje van Antwerpen naar Ukkel wel voor over. Gelukkig niet te veel ellende op de weg en we kwamen zelfs als eerste aan op de workshop.

We werden hartelijk onthaald, kregen een eigen naamkaartje en mochten ons onmiddellijk bedienen van een warm of koud drankje, ons nog even nestelen in de lounge-zeteltjes en snoepen van wat lekkers op tafel.

Toen de groep voltallig was gingen we naar de ‘keuken’. Het gebouw in Ukkel is duidelijk
recent en ook de keuken was heel modern. We gingen eerst met de groep aan de lange
gedekte tafel zitten en kregen elk een short. Kok Bart besprak eerst met ons de 10
gerechtjes die we vandaag zouden maken, met de nodige uitleg over bereidingswijze en afbeeldingen.

Wat dan precies de bedoeling en verdeling was, was toen nog niet duidelijk en dat had kok Bart best eerst toegelicht. Mijn dochter wist namelijk al snel wat ze zelf wilde maken en dacht ook dat ze zelf mocht kiezen.
Uiteindelijk werden telkens 2 gerechtjes onder de ouder-kindparen verdeeld. We waren niet snel genoeg dus mijn dochter kon haar lievelingsgerechtje, nl. de sandwichmannetjes niet maken, maar ze nam al snel vrede met de lasagnamuffins en de chocolade kerstballen waar we uiteindelijk voor kozen.

Iedereen mocht een plekje kiezen aan het grote keukeneiland en we konden aan de slag. We kregen nog een duidelijk overzicht van de ingrediënten en de stappen van de recepten.
Al de nodige ingrediënten waren uitgesteld op tafel en in de koelkast. Voor ons receptje misten we wel de verse lasagnebladen, maar dit losten we snel op door de droge lasagnavellen te koken. Ook de microgolf voor het smelten van de chocolade was enkel voorzien in de bijkeuken, maar dit deed kok Bart dan snel voor ons.
Bart stond ons ook heel de tijd bij voor vragen, adviezen en tips voor varianten op de gerechtjes.
Doorheen heel de workshop stond de koelkast vol drank ter onzer beschikking en er werd zelfs een fles cava gekraakt voor de ‘grote meisjes’ zoals Bart de mama’s aansprak.

Colruyt Group Academy heeft een breed aanbod aan workshops.

Op een gegeven moment kwam de gastvrouw die ons onthaald had toelichten dat zij eigenlijk de bediening van drankjes en dergelijke op zich moest nemen maar door een afwezige kok in een andere workshop moest ze daar onverwachts inspringen. Eerlijk gezegd was haar afwezigheid nog niet opgemerkt en heeft Bart dat heel goed gedaan in zijn eentje.

De gerechtjes waren eenvoudig genoeg om uit te voeren met de kinderen.
Het enige lastige vond ik soms het op zoek gaan naar het nodige materiaal.
Vooral keukengerei als houten lepel, spatel, klopper,.. mocht in iets meer getale aanwezig zijn.
Mijn dochter kon goed meedoen met de stapjes van de recepten en had een leuke tijd.

We waren wat sneller klaar dan de rest van de
groep waardoor we ook eens konden gaan neuzen bij hoe de andere paren het deden.
Het afgewerkte eten werd uitgestald aan tafel waar we op het einde met z’n allen aanschoven en konden smullen van al het lekkers.
Het was zo overvloedig dat we zelfs niet alles op kregen.

Bij afsluit kregen we natuurlijk een boekje mee met al de receptjes die we vandaag geprobeerd hadden en een goodiebag mee, gevuld met kortingsbonnen, keukenrollen
en Dettol handzeep. Altijd meegenomen!

Al bij al hebben we een heel leuke namiddag gehad, en moest het niet zo ver zijn zou ik zeker overwegen het nog een keer te volgen.
In het Antwerpse is blijkbaar nog geen Colruyt academy gevestigd. We zagen trouwens dat in het lokaal naast ons een kookworkshop als verjaarsfeest gegeven werd. Ik denk dat mijn dochter dat binnen enkele jaren ook wel eens zou willen doen met haar vriendinnen.

Bedankt aan ‘Op stap met mama en papa’ om ons deze kans te geven!

Zin gekregen?

De Colruyt Group Academy bied verschillende boeiende workshops aan die je alleen of samen kan volgen. 
Alle info omtrent Colruyt Group Academy vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *